Imbir kandyzowany, suszony
Ta przyprawa najczęściej jest kojarzona z domowymi sposobami na przeziębienie albo aromatycznymi, korzennymi herbatami, które rozgrzewają w jesienne i zimowe wieczory. Najczęściej wykorzystuje się do nich świeży imbir w plasterkach, jednak warto wprowadzić go do swojej kuchni także w postaci kandyzowanych kostek. Dzięki temu dłużej zachowa swoje charakterystyczne walory smakowe oraz cenne składniki odżywcze takie, jak białka, tłuszcze, błonnik, węglowodany oraz rozmaite witaminy.
Przygotowaliśmy wyśmienity imbir kandyzowany w kostkach, co ułatwia dodawanie go do różnego rodzaju potraw. Jego niepowtarzalny słodko-ostry smak najlepiej wybrzmi w wypiekach np. w pierniku lub innych, ciemnych ciastach. Ciekawym zastosowaniem produktu jest też dodawanie go do wszelkich gorących napojów, zwłaszcza herbat i ciepłego mleka, ale można eksperymentować z nim do woli. Przygotowaliśmy opakowania o różnej wadze, dzięki temu możesz mieć pewność, że nie zabraknie Ci go podczas przygotowywania rozmaitych pyszności.