Oleje
Naszym celem jest dostarczyć Ci najlepsze produkty spożywcze. Twoja kuchnia nie może się obejść bez tak podstawowych artykułów, jak oleje roślinne. Mamy dla Ciebie te najzdrowsze: z rzepaku i lnu, które nie tylko umożliwią Ci smażenie i będą dodatkiem do sałatek, ale także dostarczą niezbędnych dla Twojego organizmu substancji odżywczych.
Olej lniany
Jeden z najzdrowszych w swojej kategorii. Odznacza się wyjątkowo korzystną dla naszego zdrowia proporcją kwasów omega 3 i 6, które biorą udział w budowie komórek i produkcji hormonów. Zawiera nie tylko wielonasycone kwasy tłuszczowe, ale także lignany w łatwo przyswajalnej postaci. Lista jego dobroczynnych właściwości jest naprawdę długa. Tłoczenie wykonuje się na zimno poprzez wyciskanie nasion lnu.
Olej rzepakowy
Najpopularniejszy w polskiej kuchni, a do tego bardzo zdrowy. Pozyskuje się go z nasion rzepaku. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe wpływa na dobre funkcjonowanie układu krwionośnego, skórę i prawidłową pracę nerek. Zawiera także cenny kwas oleinowy, który zmniejsza zawartość złego cholesterolu (LDL), witaminy E, K, A i działające antynowotworowo polifenole. Tłoczony na zimno wykorzystasz do sosów do sałatek, a tłoczony na ciepło nada się do krótkiego smażenia.