Domowe musli
Płatki zbożowe, nasiona, owoce, orzechy są kopalnią łatwo przyswajalnych witamin i minerałów. Wszystkie te składniki znajdują się w musli. A najzdrowsze musli to to, które wykonamy sami. Przygotowując musli samodzielnie, nie tylko nadasz mu lubiany smak, ale sprawisz, że śniadanie będzie posiłkiem, który zapewni ci energię na wiele godzin
Potrzebujesz
400 g płatków owsianych
300 g orzechów (według uznania)
300 g suszonych owoców (według uznania)
100 g różnych nasion
100 g wiórków kokosowych
150 ml miodu i tyle samo oliwy z oliwek
Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców suszonych wymieszaj w misce i rozłóż na blasze, po czym wstaw do piekarnika na 180 stopni i piecz do uzyskania złocistego koloru
(około 30 min) Gdy musli ostygnie, dodaj owoce i przełóż do słoika. Gotowe
Zapraszamy po składniki